TYT Fizik Önerileri

17-03-2021 00:17
TYT Fizik Önerileri
Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin en çok zorlandıkları derslerin başında fizik gelmektedir. Fizik her ne kadar çok zor bir ders olarak bilinse de aslında bu zorluğun bir kısmı ön yargıdan kaynaklanır. Özellikle TYT fizik, doğru kaynaktan doğru şekilde çalışılırsa en fazla bir ya da iki sorunun yanlış cevaplanacağı bir derstir. Fiziğe çalışırken de bol bol soru çözmek, farklı soru tipleri görmek oldukça önemlidir. Sizler için piyasadaki en iyi TYT fizik denemelerini araştırdık ve TYT fizik deneme önerileri listemizde bir araya getirdik.

TYT Fizik Deneme Önerileri

Listede yer verdiğimiz denemeler herhangi bir kritere göre sıralanmamıştır. Açıklamasını okuyarak size uygun olan denemeyi tercih edebilirsiniz.

Ertan Sinan Şahin TYT Fizik Denemeleri

Yeni nesil ve MEB’in son müfredatına uygun sorulardan hazırlanan bu kitap, piyasadaki en popüler TYT fizik denemelerinden biridir. Youtube’da çektiği fizik videoları ile bilinen Ertan Sinan Şahin tarafından hazırlanan soruların tamamı da video çözümlüdür. Çözümleri yine Ertan Hoca tarafından yapılmıştır. İlk 25 deneme ÖSYM sınavları ile aynı seviyedeyken son 5 denemede zorluk ÖSYM’nin bir tık üzerine çıkarılmıştır.

  • Sayfa sayısı: 80
  • Deneme adeti: 30

Bilinçsel Yayınları Testmatik TYT Fizik Denemeleri

2021 yılında piyasaya çıkan Bilinçsel Yayınları, Testmatik serisi ile öğrenciler arasında bir hayli popüler hale geldi. Testmatik serisindeki diğer denemeler gibi fizik denemesi de oldukça ölçücü ve öğretici olmuş. Yazarlık tecrübesi olan alanında uzman hocalar tarafından MEB kazanım testleri ve çıkmış TYT fizik soruları incelenerek hazırlanan bu denemeyi çözmenizi kesinlikle tavsiye ederiz.

  • Sayfa sayısı: 84
  • Deneme sayısı: 40

Bilgi Sarmal Yayınları TYT Fizik Denemeleri 

Bilgi Sarmal’ı öyle uzun uzun anlatmaya çok da gerek yok. Sınava hazırlanan her öğrencinin en az bir kaynağını kullandığı bir yayın. Soru avcısı fizik denemeleri, ÖSYM kazanımları göz önünde bulundurularak sınava uygun şekilde hazırlanmış. Gönül rahatlığıyla alıp çözebilirsiniz. Listede yer verdiğim diğer denemelerde olduğu gibi bu denemedeki soruların da her birinin video çözümü mevcut.

  • Sayfa sayısı: 88
  • Deneme sayısı: 40

Benim Hocam TYT Fizik Deneme Sınavları

Benim Hocam, Youtube’a yüklediği KPSS / YKS konu anlatım videoları ve alanında uzman hocaları ile adını duyurmuş önde gelen yayınlardan biridir. 27 Haziran 2020 yılında düzenlenen TYT sınavındaki fizik soruları incelenerek hazırlanan denemedeki soruların tamamı video çözümlü. Bildiğiniz üzere ülkemizde sık sık müfredat değişikliği oluyor. Bu deneme de listedeki diğer denemeler gibi güncel müfredata göre oluşturulmuş.

  • Video Çözümü: Var
  • Deneme Sayısı: 40

Hız ve Renk Yayınları TYT Fizik Denemeleri

Bazı kitaplar direkt gerçek sınav ile aynı zorluğa sahip denemelerden oluşurken, bazıları önce kolay denemelerle başlayıp çözüldükçe seviyeyi artırırlar. İşte Hız ve Renk Yayınları TYT Fizik Denemeleri, kolaydan zora doğru giden denemelerden bir diğeri. 

  • Video Çözümü: Var
  • Deneme Sayısı: 40

Delta Yayınları TYT Fizik Denemeleri

Bu denemeyi ötekilerden ayıran en büyük özelliği fiyatının daha uygun olması. Saman kağıdına basıldığı için üretimde tasarruf sağlanmış. Bu da fiyatına etki etmiş. TYT fizik deneme önerileri listesindeki diğer kitaplardan yaklaşık olarak 4 – 5 tl daha uygun. Bu denemeyi çözerek hem gerçek TYT öncesi fizik dersinde kendinizi görebilir hem de konularınızı baştan sona tekrar edebilirsiniz. Ayrıca denemede yer alan soruların tamamı yeni nesildir. 
 
  • Video Çözümü: Yok ama kitabın arkasında yazılı çözümü bulunuyor.
  • Deneme Sayısı: 40

Karekök TYT Fizik Denemeleri

TYT’de ağırlıklı olarak yeni nesil sorular çıksa bile bir iki tane eski nesil soru da çıkabiliyor. Çoğu yayın bu bir iki soruyu göz ardı edip tamamı yeni nesil sorulardan oluşan denemeler, soru bankaları hazırlıyor. Fakat Karekök öyle yapmamış. Bu denemede hem eski nesil daha çok matematiksel işleme dayanan sorulara hem de yeni nesil öğrencinin okuduğunu anlama ve yorumlama yeteneğini ölçen sorulara yer verilmiş. 

  • Video Çözümü: Yok ama kitabın arkasında yazılı çözümler mevcut.
  • Deneme Sayısı: 40

Palme TYT Fizik Deneme Sınavları

Palme’yi öyle uzun uzun anlatma gereği duymuyoruz. Zaten sorularının kalitesini bütün öğrenciler bilir. Fakat bu denemede bizim dikkatimizi en çok çeken şey video çözümleri oldu. Bazı yayınlar sorularına özense bile çözümlerine özenmez. Dolayısıyla öğrenci yanlış yaptığı sorunun doğrusunu öğrenemez. Fakat Palme, TYT Fizik denemelerinin çözümüne bir hayli özenmiş. Çözümü yapan hocamız gayet öğretici şekilde konuyu anlattığı gibi sık sık yeni yöntemler de gösteriyor.

  • Video Çözümü: Var
  • Deneme Sayısı: 30
 

 Miray Yayınları TYT Fizik Denemeleri

Miray Yayınları TYT Fizik Denemeleri, sadece öğrencilere soru sorup bilgilerini ölçmeyi değil pratik konu özeti kısmıyla öğrencilere konu tekrarı yaptırmayı da amaçlamış. Bu kitabı diğerlerinden ayıran en büyük özelliği tam olarak bu. Kitabın ilk 50 sayfasında TYT fiziğin bütün konuları herkese uygun şekilde özetlenirken diğer sayfalarında zorluk olarak orta seviye fizik denemelerine yer verilmiş. İster sayısal ister sözel isterseniz de eşit ağırlık öğrencisi olun fark etmez özet kısmına çalışarak konuları rahatlıkla anlayabilirsiniz.
 
  • Video Çözümü: Var
  • Deneme Sayısı: 30
Bu yazımızda TYT fizik deneme önerileri yaparak siz değerli öğrencilerimizin kaynak seçimine birazcık da olsa katkı sağlamak istedik. Umarız faydalı bir yazı olmuştur. TYT AYT Kitapları kategorimizden bütün YKS kaynaklarına en uygun fiyatlarla ulaşabilirsiniz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.