TYT Türkçe Önerileri

25-02-2021 23:52
TYT Türkçe Önerileri
TYT Türkçe deneme önerileri üniversite sınavına girecek öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan biridir. TYT Türkçe, çoğu zaman ihmal edilse de oldukça belirleyici bir derstir. İster sayısal ister sözel isterseniz de eşit ağırlıkçı olun hiç fark etmez, TYT’de iyi bir sıralama elde etmek istiyorsanız Türkçe’de mümkün olduğunca az yanlış yapmalısınız. Bu yazımızda TYT Türkçe deneme önerileri yaparak sınava girecek adayların gerçek YKS öncesinde kendilerini test edebilecekleri yayınlardan bahsetmek istiyoruz.


TYT Türkçe Deneme Önerileri 2021

Türkçe netlerini artırmanın yolu bol bol deneme çözmekten geçer. Ne kadar çok farklı soru tipi görürseniz sizin için o kadar iyi olur. Bunun dışında Türkçe’de paragraf soruları her ne kadar önemli olsa da Türkçe’yi sadece paragraftan ibaret görmemek gerekir. Çoğu aday dil bilgisine gereken önemi göstermez ve burada yanlış cevaplayacağı sorulara göz yumar. Dolayısıyla dil bilgisini de iyi şekilde hallederseniz rakiplerinize fark atabilirsiniz.

Limit Yayınları Kronometre TYT Türkçe Denemeleri

Limit, ÖSYM’ye yakın sorular sormasıyla bilinen ve uzun yıllardır piyasada olan bir yayındır. Listemize de bu yayınevinin kronometre serisiyle başlamak istedik. İçerisinde yer alan soruların yaklaşık yüzde yetmiş beşi yeni nesil olan bu denemede soruların zorluğu da gerçek TYT ile aynı olacak şekilde ayarlanmış. Sınavdan önce kendinizi Türkçe adına test etmek istiyorsanız Limit Yayınları Kronometre TYT Türkçe Denemeleri’ni alıp çözebilirsiniz.

Video çözümü: Var
Sayfa Sayısı: 208

Bilinçsel Yayınları TYT Testmatik Türkçe Denemeleri

Bilinçsel, 2020’nin sonunda kurulmuş ve piyasaya hızlı giriş yapmış bir yayınevidir. Özellikle çıkardığı TYT denemeleri ile kısa sürede popüler hale gelen Bilinçsel Yayınları, Testmatik Türkçe denemesinde de yeni nesil ÖSYM tarzı sorulara yer vermiş. Çıkmış sınav soruları ve MEB kazanım testleri incelenerek hazırlanan TYT Testmatik Türkçe Deneme Sınavları gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz bir kaynak.

Video çözümü: Var
Sayfa sayısı: 119

Üç Dört Beş 12’li TYT Türkçe Denemeleri

Bazı yayınlar vardır ismini duyunca bile çıkardığı denemenin ya da kitabın iyi olduğunu tahmin edersiniz. Onları anlatmak için uzun cümleler kurmaya gerek olmaz çünkü zaten sınava hazırlanan bütün öğrenciler o yayınların kaliteli olduğunu bilirler. Üç Dört Beş, işte bu popüler yayınlardan bir tanesi. Üç Dört Beş 12’li TYT Türkçe Denemeleri ile gerçek sınav zorluğunda ve kalitesinde yeni nesil sorular çözebilirsiniz.

Video çözümü: Var
Sayfa sayısı: 180

Hız ve Renk Yayınları TYT Türkçe Denemeleri

Hız ve Renk, hem sorularının kalitesiyle hem de tasarımıyla dikkat çeken yayınlardan bir tanesi. Tıpkı önerdiğim diğer denemeler gibi ÖSYM’nin değişen soru tarzına ayak uydurup sorularını yeni nesil olarak güncellemeyi başarmış deneme testlerinden birisi de bu yayınevinin Türkçe Denemeleri. Çok fazla popüler olmayan ama ona rağmen kaliteli olan bu denemeyi de gönül rahatlığıyla alıp çözebilirsiniz. Benim hoşuma giden bir diğer yanıysa denemenin içinde yer alan kazanım tablosu. Bu tablo ile ilerlemenizi ölçüp kendinizce analizler yapabilirsiniz.

Video çözümü: Var
Sayfa sayısı: Bilinmiyor ancak içinde 40 sorudan oluşan 12 adet deneme var.

Arı Yayınları X RAY TYT Türkçe Denemeleri

Arı yayınları X Ray denemeleri ile öğrenciyi test etmenin yanında öğrenciye konuları öğretmeyi de hedeflemiş. İçerisinde hem konu bazlı hem de genel denemelerin bulunduğu bu kitabı çözmeye çok fazla konu bitirmeden de başlayabilirsiniz.

Video çözümü: Var
Sayfa sayısı: 200

Paragrafın Şifresi TYT Türkçe Denemeleri

Paragrafın Şifresi, adından da anlaşılacağı üzere çıkardığı zor paragraf denemeleri ile adını duyurmuş bir yayındı. Ancak TYT Türkçe denemesi de bir o kadar zor ve kaliteli sorulardan oluşuyor. Öğrencilerin yorum yapma, okuduğunu anlama özelliklerini ön plana çıkaracak sorulardan oluşan Paragrafın Şifresi Türkçe Denemeleri aynı zamanda ÖSYM ve YKS ile de tam uyumlu.

Video çözümü: Var
Sayfa sayısı: 208

Bilgi Sarmal TYT Türkçe Denemeleri

TYT Türkçe deneme önerileri listemize Bilgi Sarmalı ile devam etmek istiyorum. Hazırladığımız bütün kitap tavsiyesi yazılarında Bilgi Sarmal’a mutlaka yer veriyoruz. Bunun sebebi sorularının son derece kaliteli ve yeni nesil olması. Bilgi Sarmal TYT Türkçe Denemeleri sınava girecek her öğrencinin kesinlikle çözmesi gereken en kaliteli yayınlardan bir tanesi.

Yaptığımız araştırmalar sonucunda sizlere önereceğimiz TYT Türkçe denemeleri bunlardı. Şimdi de sınava yönelik Türkçe dersi ile ilgili birkaç tane tüyo paylaşmak istiyoruz.

TYT Türkçe Nasıl Çalışılır?

•Mutlaka konu çalışarak başlayın. Ben Türkçe’yi nasıl olsa biliyorum diyerek doğrudan soru çözmeye geçmeyin.
•Her gün mutlaka belirli sayıda paragraf sorusu çözün. Hatta Bunu alışkanlık haline getirin. Bu sayede uzun paragraf sorularını çözmeye alışacak ve farklı soru tipleri göreceksiniz. 
•Dil bilgisini asla ihmal etmeyin. Sınava giren adayların yaptığı en büyük hatalardan birisi dil bilgisi çalışmayıp sadece paragrafa ağırlık vermek. Oysa Türkçe testindeki soruların yarısını da dil bilgisi oluşturmaktadır.
•Zor bir dil bilgisi kaynağı edinin. Gerçek sınavda gelen dil bilgisi soruları da en az paragraflar kadar zorlayıcı oluyor. Öncesinde zor bir TYT Türkçe kaynağından çalışmanız size çok şey katacaktır.
•Dil bilgisi konularını ara ara tekrar edin. Bazı yazım kuralları tekrar edilmediği taktirde kolaylıkla unutulabilir. Bu yüzden konu tekrarlarına gereken önemi gösterin.
•Bol bol deneme çözün. Sonuç olarak bir deneme sınavına gireceksiniz. TYT Türkçe deneme önerileri listemizde yer alan denemelerden size uygun olanını alıp çözebilirsiniz.

Bu yazımızda TYT Türkçe deneme önerileri yaparak öğrencilerimizin doğru kaynağa erişmesine katkı sağlamak istedik. Umarız faydalı bir yazı olmuştur. Web sitemiz Kitapolsun.com’dan güvenle deneme ve kitap alışverişi yapabilirsiniz.

En Uygun Fiyatlı YKS Kitapları İçin Tıklayın.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.